Black Diamond (Slo)

17
Feb
2018
Datum: sobota, 17.2.2018
Ura: 22:00
Kraj: MC Pekarna
Vstopnina: 5€
Organizator: Black Diamond
Black Diamond je heavy metal skupina, ki že nekaj let resno opozarja nase! Vse skupaj se je začelo ob izdaji njihovega prvenca »Last Man Standing«. Ta je požel zares odlične kritike - tako doma, kot marsikje po svetu (VB, Nizozemska, Norveška, Španija, Portugalska, ZDA, Brazilija...) Album je bil po izboru novinarjev VAL-a 202 in in glasbenega portala Rockline uvrščen med najboljših 5 v državi. Uspešno pa nadaljujejo še naprej, saj so v zadnjem obdobju predstavili nekaj zelo obetavnih singlov, ki napovedujejo še en izjemen album.
Nazadnje ste jih lahko videli v Ortu, sedaj pa se ponovno vračajo na »domač teren«, torej v mariborsko MC Pekarno, kjer so pred dvemi leti do konca ogreli tamkajšnjo publiko! Kot verjetno že veste, so v bendu kar trije domačini: bobnar Soki in basist Primož, ki sta z Black Diamond debitirala na Metaldays-u 2014 ter odličen nov kitarist Urban, ki se je skupini pridružil lani poleti. Tudi skupne vaje od samega začetka potekajo v Mariboru, zato se že veselijo tega koncerta ter pričakujejo podporo in dober odziv domačega občinstva. Frontman Žak sicer prihaja z Reke na Hrvaškem, kitarist in ustanovitelj benda Igor pa iz Novega mesta.
 
In kaj lahko pričakujete tokrat? Fantje napovedujejo še en strupeno nabrit in udaren koncert z nekaj novostmi, ki bodo zadovoljile tudi bolj zahtevne obiskovalce! Odigrali bodo večino komadov s prvenca in kar nekaj novih. O Žaku (ex.Divlje Jagode) seveda ne gre zgubljati besed - marsikdo ve, česa je sposoben na vokalu. Tudi kitarista Igor in Urban sta nabrita do konca in pravita da bo žgalo, kot se za Maribor spodobi. Primož na basu in Soki na bobnih pa predstavljata neuničljiv ritem tandem, ki mu ni para - že skoraj brend. 
 
Po koncertu pa sledi še zabava s fani in prijatelji, vse do zgodnjih jutranjih ur! Skratka, za vse metal/rock navdušence se obeta izjemen večer, zato je udeležba obvezna!
 
Koncert bo torej v soboto 17.2., s pričetkom ob 22 uri! 
 
Vstopnina znaša 5 €

 

Black Diamond so:
Žanil Tataj (Žak) – vokal 
Igor Manasijevič – kitara 
Urban Kolarič – kitara 
Primož Pavlin - bas kitara 
Marko Soršak (Soki) – bobni
 
Povezave:

Program kluba

25
Okt
Pet
MC Pekarna, Maribor
22:00
30
Okt
Sre
31
Okt
Čet
MC Pekarna, Maribor
22:00
08
Nov
Pet
MC Pekarna, Maribor
21:00

Naš program drugje

18
Nov
Pon
Klub Močvara, Zagreb
19:00