Haiku Garden

23
Nov
2019
Datum: sobota, 23.11.2019
Ura: 22:00
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 5 EUR
Organizator: IndiJanez, Cereal Booking, Haiku Garden
HAIKU GARDEN (shoegaze)
 
Haiku Garden sestavlja četverica iz Ljubljane. Igrajo mešanico shoegazea, neo-psihadelike, indie in dream-popa ter noise-rocka. Glasbo v živo pospremijo s prelivanjem vizualizacij za pravo psihadelično vzdušje. 
 
Začeli so v letu 2015 z udeležbo na Klubskem maratonu, leto kasneje pa so izdali svoj prvi EP z naslovom Waver. Od takrat nenehno nastopajo na domačih odrih in odrih v Srbiji, Hrvaški, Slovaški, Madžarski, Češki, Poljski, Litvi, Španiji, Avstriji in Rusiji. Oktobra 2018 so izdali svoj prvi album z naslovom Where if Not Now, ki ga je Mladina razglasila za enega od vrhuncev lanskega leta, prav tako ga je Muzika.hr uvrstila na drugo mesto najboljših regionalnih albumov. Tudi v širšem evropskem prostoru album ni ostal spregledan – omenjena plošča je namreč s strani evropske mreže IMPALA prejela nominacijo za najboljši neodvisni evropski album leta.
 
https://www.facebook.com/HaikuGardenBand/
 
balans (Ljubljana)
 
“Skupina balans je ta hip najžlahtnejše in najbolj navdušujoče ime glasbe, ki vsebino, tehničnost in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru ‘naredi si sam’ (DIY) glasbenih elementov.”
- Miroslav Akrapovič, SIGIC, Album review of “a vam je jasno”, July 2019
 
Bandcamp: https://balans.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/____balans____/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCeewgA5qWAW4ZpncB92IaIQ Label’s webpage (in Slovene): http://sop-records.org/
Label’s Bandcamp: https://soprecords.bandcamp.com/
 
Prispevek: 5€
 
//Dogodek organizira Društvo IndiJanez v sklopu cikla Besede v notah. Namen cikla je izpostaviti izjemna besedila v glasbi slovenskih avtorjev.
 
Delovanje Društva IndiJanez podpirata: Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.\\

Program kluba

22
Feb
Sob
MC Pekarna, Maribor
22:00
29
Feb
Sob
MC Pekarna, Maribor
21:30
06
Mar
Pet
07
Mar
Sob
MC Pekarna, Maribor
22:00