Mito & YNGFirefly (OYGN), Splinta [Festival Marš klub, dan 2]

16
Nov
2018
Datum: petek, 16.11.2018
Ura: 21:30
Kraj: MC Pekarna, Maribor
Vstopnina: 5 EUR
Organizator: MARŠ
Mariborski radio študent vam z navdušenjem predstavlja nastopajoče na drugem dnevu tokratnega Marš kluba, ki bo potekal v sodelovanju z MC Pekarna!
 
Mito & YNGFirefly (OYGN)
 
Mariborski avtor in izvajalec rap glasbe, »štajerski besedni akrobat« je bil izvorno del ekipe Tekochee Kru in je individualno nase opozoril leta 2011 s samostojnim albumom Egon. Njegov naslednji album Bratstvo in estradstvo so mnogi označili za najboljši slovenski raperski album leta 2017. Poleg tega Mito predstavlja tudi del hip-hop ekipe Velebor. Skozi sporočilno liriko domiselno posreduje tako svoj uvid vase kot tudi v aktualni vsakdan Maribora in Slovenije ter na tak način nakazuje na slepe pege v javnemu umu.
https://www.facebook.com/egon.mito
 
Ob boku bo Mitu stal mlad mariborski producent/beatmaker/deejay YNGfirefly, s katerim tesno sodelujeta. YNGFirefly trenutno veliko sodeluje tudi z drugimi uveljavljenimi imeni slovenskega hip-hopa. Najdete ga lahko v studiu Youreupradio (GT22), kjer se z veliko mero predanosti posveča raznovrstnim projektom. Tako tudi sam skrbi, da hip-hop v Sloveniji živi naprej. Njegova glasba odraža duh sedanjega časa in hkrati veliko spoštovanje do klasičnih glasbenih mojstrov.
https://www.facebook.com/yngfirefly/
 
SPLINTA 
Najvidnejši mariborski turntablist oz. scratch dj. Letos je izdal svoj novi EP z naslovom The Splinta Experience. Poleg tega, da gramofone mojstrsko postavlja v vlogo inštrumenta in da tudi producira, ga mnogi poznajo kot mentorja, saj je svoje znanje že večkrat delil s svežimi gramofonskimi radovedneži. V njegovi glasbi se prepletajo in zlivajo predvsem elektronika, jazz in, seveda, hip-hop v svojih mnogoterih oblikah. Eklektičen glasbeni tok, ki nastaja pod njegovimi prsti, prebuja glasbeno radovednost poslušalstva in ustvarja prijetno razpoloženje.
https://www.facebook.com/splinta639
 
Vstopnina: 5 €
 
 
O Marš klubu
 
28-letni radioaktivni mestni posebnež, večno mladi Mariborski radio študent, MARŠ, je nemirnih nog. Ne more si pomagati, da ne bi bil aktiven tudi izven etra. Koncertni cikel MARŠ klub razširja glasbene perspektive in občinstva na lokalnih prizoriščih.
www.radiomars.si