Pekarna TV

Pekarna.Tv (www.pekarna.tv) je spletni portal video vsebin, namenjen ozaveščanju in informiranju. Vsebinsko portal dokumentira alternativne življenjske sloge, družbene komentarje, kritike, izpostavlja različne lokalne problematike, primere dobrih praks ter opozarja na anomalije in nepravilnosti v družbi. Hkrati portal javnosti nudi dostop do dokumentarnih video zapisov o vsebinah kulturno-umetniških programov in prireditev v organizaciji Kulturnega društva Mladinski center IndiJanez, ter ostalih kulturno-umetniških dogajanjih v Pekarni in širše.

Namen Pekarna.TV je vzpodbujati kritično mišljenje, solidarnost, enakopravnost, svobodnjaški duh, promovirati aktivno družbeno participacijo ljudi in dokumentirati lokalno kulturno-umetniško sceno. Pekarna.Tv je sestavljena iz posameznih, vsebinsko ločenih programov. Videovsebine nastajajo pod okriljem KD MC IndiJanez. Temelji Pekarna.Tv slonijo na svobodnem pretoku informacij, neodvisnemu poročanju in odprtosti za različna mnenja in poglede. Še posebej se Pekarna.Tv zavzema za tiste družbene miljeje in skupine, ki so socialno ali kako drugače ogrožene, marginalizirane ali v drugih medijih potisnjene v ozadje.

Vsebina Pekarna.Tv se bo formirala sproti in je še v povojih. Kljub temu so v KD MC IndiJanez zastavili vsebinske programe (kanale spletne televizije), ki predstavljajo izhodiščni okvir. Mogoče je, da bo v toku razvijanja Pekarna.TV kakšen odpadel ali pa se bo dodal kak nov program.

Na kratko o programih:

Program Zažgano je namenjen komentarjem, kritikam, humornemu razkrivanju resnic, prikazovanju banalosti, alternativnih prijemov in delovanj posameznikov in organizacij, itd. Pazite, vroče!

Program Recepti vam v obliki krajših, nazornih in humornih prispevkov ponuja raznolika navodila in nasvete - pa naj gre za to kako udomačiti računalniško miško, kje najti štiriperesno deteljico pozimi, česa ne početi v javnosti s spenjalnikom, kako ustvariti lasten plesni gib, o čem se pogovarjati s kaktusom, da bo cvetel, kako uspešno menjati čakalno vrsto ... in kar je še podobnih neprecenljivih modrosti, ki omogočajo preživetje v vse bolj kaotičnem svetu.

Program Muzika dokumentira glasbeno-koncertna dogajanja v Pekarni in v širšem okolju dežele Slovenije. Običajno gre pri muziki za harmonično urejeno in oblikovano zaporedje tonov in ritmov, program Muzika pa pod svoje okrilje sprejema tudi manj urejene in uniformirane glasbeno zvočne koncepte in eksperimente. Spucajte ušesne kanale - program Muzika se posluša na glas!

 

Program Prežvečeno je dokumentarni program. Dokumentiramo, in s tem odpiramo in razkrivamo bolj ali manj pereče teme in problematike ter tako preprečujemo zatiskanje oči pred resnico in prehitro goltanje neresnic. Program se osredotoča tudi na primere dobrih praks in dokumentiranje urbanega življenja, še posebaj tistega alternativnih vrst, da vonji in okusi po njih ne potonejo v pozabo. Prežvečite, preden pogoltnete. Dober tek!

Program Kvas po vsebini združuje aktivistične, proaktivne videoposnetke, ki pozivajo k spremembam v družbi, k vpletenosti v dogajanje v globalnem in lokalnem okolju, k odgovornemu ravnanju, h kritičnemu mišljenju ter predstavljajo samoorganizacijo družbe in posameznikov.

Program Izložba predstavlja sklop videoposnetkov dogodkov ali akcij, ki jih izvajamo v Kulturnem društvu Mladinski center IndiJanez (bodisi v okviru mladinskih dejavnosti ali samostojno).Program Izložba postavlja na ogled tudi videoposnetke iz širšega lokalnega in nacionalnega okolja, ki niso neposredno povezani z dejavnostmi IndiJanezov - na primer javne nastope, predstave, performanse, ipd.

Program Instant je namenjen kratkim intervjujem in hitrim, svežim, priložnostnim, tudi spontanim posnetkom. Izpostavljali bomo zanimive sogovorce in posameznike raznolikih profilov ter starostnih skupin. Brez kuhanja, direktno s kamere naravnost v program – Instant!

Program Kdo hoče biti pek? je interaktiven. Na njem bodo objavljeni videozapisi posneti na določeno temo, ki jih bomo prejeli od mladostnikov oz. gledalcev. Prva tema je že razpisana, zato pozivamo k sodelovanju. Najbolj všečen video po mnenju gledalcev bo nagrajen.

Uredniško Pekarna.TV trenutno vodita Mitja Tratnik in Barbara Muraus, slednja je skupaj z EVS prostovoljcem Joãom Machadom oblikovala tudi vizualno podobo.

Vabimo vas, da kliknite na Pekarna.Tv in preverite, kaj se peče!

Kontakt:
tv@pekarna.tv
Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene