Brutal Janez Fest 2023

Podrobnosti

 • Friday, 01 September, 2023
 • | 18:00
 • Štuk, Maribor
 • Vstopnina:

  TBA

PODROBNOSTI

 • Datum:

  Friday, 01 September, 2023
 • Ura:

  18:00
 • lokacija:

  Štuk, Maribor

Slovenci se ne damo in enako velja za mlad štajerski festival z najbolj slovenskim imenom vseh časov, Brutal Janez Fest.

Po prvi ponovitvi oziroma drugi ediciji ob bolj ali manj istem terminu, se pravi tik pred Marijinim vnebovzetjem, se festival v letu 2023 seli za dva vikenda proti koncu leta, in sicer na prvi konec tedna, natančneje 1. in 2. september 2023. S tem bo Brutal Janez Fest zaključil sezono poletnih festivalov in nas brez večjih pretresov popeljal v dvoransko koncertno sezono.

Pri tem mu bosta ponovno pomagala dva za Slovenijo in slovensko zgodovino pomembna možakarja, ki pa na tem mestu še ostajata skrivnost. Nobena skrivnost pa nista prva dva nastopajoča, ki bosta zagotovo zadovoljila skomine vseh ljubiteljev black metala. To sta srbska black metal entiteta The Stone, ki bo tudi headliner black metal večera, in domači temačneži Cvinger, ki se po nekajletnem zatišju vračajo na koncertne odre.

Ker nas torej nista premagala korona v lanskem in draginja v letošnjem letu, smo prav zagotovo pripravljeni na vse ovire prihajajočega leta, za katere upamo, da jih bomo brez večjih težav rešili tudi v tretje. Konec koncev pravi slovenski pregovor, da gre v tretje rado. Brutalni Janez se potem takem vrača večji in močnejši, pri oskrbi mariborske publike pa mu bo med drugim pomagal plemič, zgodovinar in polihistor iz 17. stoletja, ki je svoje življenje posveti znanosti in med drugim postavil Slovenijo na svetovni zemljevid.

Dvodnevni urbani festival se bo odvijal v legendarnem mariborskem študentskem klubu ŠTUK. Festival bo ponujal celostno izkušnjo tudi za najbolj zahtevne. Le streljaj vstran so študentski domovi, ki bodo oddajali sobe obiskovalcem po izredno ugodnih cenah, v bližini pa so na voljo še: Kopališče Mariborski otok, zaprt olimpijski bazen v Pristanu in seveda tudi Pohorje, ki ponuja sprostitev v naravi po težki noči, na najbolj »divije« pa čaka Adrenalinski park Pohorje s svojimi različnimi adrenalinskimi športi.

Zaenkrat nam je torej Janez Brutalni zaupal dve imeni, ki bosta širili metalske radosti po Mariboru, in sicer:

The Stone (Black metal - Srbija)
https://www.facebook.com/thestonehorde

Cvinger (Black metal - Slovenija)
https://www.facebook.com/Cvinger666


slika


Lokacija
Vstopnina

TBA

Ostali dogodkiVsi
Razstave in ostalo
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene