EKTOMORF - VIVID BLACK over europe 2024

Podrobnosti

 • petek, 05 april, 2024
 • | 18:30
 • MC Pekarna
 • Vstopnina:

  Predprodaja: 19€, na dan 25€

  Prodajna mesta: MC Pekarna (hardticket), splet - MojeKarte.si, Petrol, OMV, Pošta...

Odpovedano

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 05 april, 2024
 • Ura:

  18:30
 • lokacija:

  MC Pekarna

(ODPOVED) Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu - mojekarte.si ali MC Pekarna.

Pripravite se na ultimativno metalsko izkušnjo!

V MC Pekarna bodo nastopili legendarni Ektomorf, ki se vračajo na odre s svojo turnejo »VIVID BLACK over Europe Tour 2024«! Čas je, da se poglobimo v glasbeni manifest njihovega surovega in osebnega zadnjega albuma.

Kupite karte in povabite vse metalce, ki jih poznate – to bo noč, polna strasti, energije in brutalnega metala, ki je ne želite zamuditi!

 

Predprodaja: 19€, na dan 25€

Prodajna mesta: MC Pekarna (hardticket), splet - MojeKarte.si, Petrol, OMV, Pošta...

 

SUPPORT

 • - Tag my Heart
  - Inmate
  - The Broken Horizon
 •  

O SKUPINI

Madžarsko skupino Ektomorf je leta 1994 ustanovil karizmatični pevec in kitarist Zoltan »Zoli« Farkas. Od takrat je skupina postala eden najbolj znanih in vplivnih metalskih bendov v Evropi.

Po letih trdega dela in intenzivnih vaj so leta 1996 podpisali prvo pogodbo z glasbeno založbo in istega leta izdali prvi album »Hangok«. Čeprav sprva ni požel veliko pozornosti, je album predstavljal začetek dolge in uspešne poti.

Preboj je sledil z drugim albumom, »Ektomorf«, izdanim leta 1998. Z njim so prvič pritegnili mednarodno pozornost in interes metalske skupnosti izven Madžarske. Naslednji pomembni korak je bil tretji album, »Kalyi Jag«, izdan leta 2000, ki je dodatno utrdil njihov sloves vzhajajočega benda.

Ključni preobrat je bil četrti album, »Felüvöltök az égbe«. Sprva je bil izdan v madžarščini, po prestopu k nemški založbi Silverdust Records, pa so ga leta 2002 izdali v angleščini pod naslovom »I Scream Up to the Sky«. To je prineslo njihov evropski preboj, ki jim je odprl vrata na svetovne odre.

Po letih turnej na Madžarskem je bil čas, da osvojijo še mednarodna tržišča. Ektomorf so občinstvom po celem svetu postregli z močnimi ritmi in intenzivnimi besedili. Njihova edinstvena mešanica zvrsti je pritegnila vedno več ljudi, izstopali pa so tudi zahvaljujoč legendarnim, energičnim in destruktivnim nastopom, s katerimi so si prislužili naslov najbolj znanega madžarskega metalskega benda in ene od vodilnih sil svoje zvrsti.

Pod založbo Nuclear Blast Records so v letih zatem izdali albumske uspešnice, kot so »Destroy« (2004), »Instinct« (2005) in »Outcast« 2006. Te izdaje so pokazale, da so Ektomorf s svojim močnim stilom na pravi poti, skupina pa ni prav nič stagnirala: svoj zvok so nadgradili s pomočjo eksperimentiranja in vključevanja več različnih melodij in tradicionalnih akustičnih elementov ter tako pokazali, da so se pripravljeni razvijati in raziskovati nove poti.

Leta 2004 so nastopali z bendi, kot so Pro-Pain in Fear Factory in s tem okrepili svojo prezenco, leta 2005 pa so se podali na prvo turnejo kot headlinerji; na turneji pod naslovom The Monster Mosh Down Tour 2005 so nastopili ob bendih, kot so Disbelief, Betzefer in By Night. Veliki uspeh turneje je dodatno utrdil njihov status, prisotni pa niso bili le na odrih in festivalih, ampak tudi na glasbenih lestvicah: po selitvi k založbi AFM Records leta 2009 so z albumom »What Doesn't Kill Me…« prvič vstopili na nemške lestvice albumov. Leta 2010 so nato izdali album »Redemption«, ki je pokazal njihovo neusmiljeno in kritično stran kot manifestacija jeze, sovraštva in družbene kritike s primesjo človeške duše.

Eden njihovih odmevnejših projektov je bil akustični album »The Acoustic«, izdan februarja 2012. Ta eksperimentalni album so tvorile priredbe, nove pesmi in stare pesmi v »odklopljeni« izdaji. Šlo je za nepričakovano potezo, s pomočjo katere so prodrli do manj tradicionalnih publik, zvrstili so se tudi številni akustični nastopi.

Avgusta 2012 so izdali na Madžarskem posneti album »Black Flag«, še eno mojstrovino, s katero so dodatno izpilili svoj močan zvok in pri kateri je sodeloval njihov dolgoletni producent in prijatelj Tue Madsen. Leto 2013 je bilo ključno za nadaljnji mednarodni uspeh skupine: prestopili so k agenciji Artist Coalition Group, kar je prineslo njihovo največjo evropsko turnejo in jim omogočilo nastop na znanih festivalih, kot so Wacken Open Air, With Full Force, Sziget in celo 70000 Tons of Metal. Leta 2015 so izdali album »AGGRESSOR« in predstavili povsem nov zvok ter fokusiran slog.

Po številnih evropskih uspehih so se Ektomorf namenili osvojiti še Združene države Amerike. Spomladi leta 2016 so se tako kot eden prvih madžarskih in vzhodnoevropskih bendov podali na uspešno sedemtedensko ameriško turnejo s 40 koncerti ter dokazali, da so resnično skupina mednarodnega kova. Ob tem so bili vse bolj aktivni na metalski sceni ter s svojimi fantastičnimi nastopi in izjemnimi albumi dosegali vedno več ljudi.

Leta 2018 so izdali album »Fury«, ki je obdržal njihov novi slog pridušenih kitar in večjega poudarka na modernem thrashu. Skupina se je podala na svojo prvo svetovno turnejo, v okviru katere je nastopila v Evropi, Severni in Južni Ameriki, Rusiji ter Aziji.

Januarja 2021 so se vrnili na sceno pod novo založbo in agencijo ter z novim albumom »Reborn«, ki je predstavljal povratek k njihovemu originalnemu thrash metalu, obenem pa je pričal o njihovi versatilnosti in zavračanju omejevanja na zgolj eno zvrst ter skupini prinesel najboljšo dotedanjo uvrstitev na lestvicah.

Zdaj imajo Ektomorf na pohodu novi album »VIVID BLACK«, ki med drugim odraža Zolijeve izkušnje med pandemijo covid-19, ko se je boril z depresijo. Album, ki ga je napisal v zgolj treh tednih, se poglablja v teme, kot so osebni odnosi, sovraštvo in jeza. Gre za delo, ki prihaja iz srca in je stoodstotno iskreno; na albumu ni prav nič lepega ali prijaznega, kljub temu pa ponuja uteho vsem, ki se soočajo s podobnimi stiskami. Zvokovno gre za vrnitev h glasbenim koreninam, a hkrati so tukaj povsem novi elementi, kot so čisti vokali in moderni metalski zvok.

Ektomorf z Zolijem Farkasom na čelu ostajajo nepogrešljivi na evropski metalski sceni tudi po več kot dveh desetletjih, z neizprosnim slogom ter izredno strastjo in predanostjo. Z albumom »VIVID BLACK« se bo njihova dominanca nad svetovnimi odri prav gotovo nadaljevala, od majhnih klubov do največjih festivalov.

 

 


Dejavnosti Društva IndiJanez podpirata Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za mladino na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje.

Dogodek poteka v okviru kulturnega programa PEKART, ki se izvaja kot preplet interdisciplinarnih kulturnih dejavnosti na širšem območju MOM ter zajema podprograme glasbene, uprizoritvene in likovne umetnosti, katerih namen je posredovanje dobrin na različnih kulturno-umetniških področjih in dopolnjevanje programske ponudbe.


slika


Lokacija
Vstopnina

Predprodaja: 19€, na dan 25€

Prodajna mesta: MC Pekarna (hardticket), splet - MojeKarte.si, Petrol, OMV, Pošta...

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene