FESTIVAL KC PEKARNA - 27. obletnica

Podrobnosti

 • sreda, 16 junij, 2021
 • | 16:00
Priporočamo

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sreda, 16 junij, 2021
 • Ura:

  16:00
 • lokacija:

  Kompleks Pekarna, Maribor

ORGANIZACIJE IN POSAMEZNIKI, KI DELUJEJO NA PODROČJU KULTURNEGA CENTRA PEKARNA, PREDSTAVLJAJO:

FESTIVAL KC PEKARNA OB 27. OBLETNICI:

Čakajte, a je to zares? Slučajno je to prvi april? Ah, ne, prvi april je že mimo. Že več kot eno leto nam korona greni življenje, nabira frustracije, ki jih nikakor ne moremo sprostiti. Skoraj smo že pozabili, kako lepo se je v živo družiti, spiti kakšno pivo na soncu in uživati ob najljubšem koncertu, seveda v živo. Vendar na vsakem koncu tunela je luč, zato se je celotna skupnost KC Pekarne odločila, da s skupnimi močmi izpelje 27. obletnico celotnega kompleksa Pekarna.

Festival se bo predvidoma odvijal od 16. do 19. 6. V kolikor bodo strogi ukrepi zoper Covid-19 še v veljavi in ne bodo omogočali izpeljave koncertnih dogodkov in delavnic v željeni obliki, bo celotni dogodek prestavljen na alternativni datum, in sicer: 1. do 4. 9. Na slednji datum bo celoten festival prestavljen tudi v primeru slabega vremena.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Skladno s poslanstvom KC Pekarna in njenimi dolgoletnimi ustvarjalnimi sinergijami (idejnimi, vsebinskimi, organizacijskimi, finančnimi) se bo v letošnjem letu, ob praznovanju 27 let
zasedbe vojaškega kompleksa, pekarniško glasbeno sporočilo razlegalo po območju z močnimi glasbenimi izvajalci in njihovo bazo oboževalcev vred, ter poustvarilo čustvene odnose, ki jih KC Pekarna neguje. Glasbena vrzel punka, metala, rocka, rapa, hip hipa se bo združila v glasbeni obred, ne več le kot zanimiva glasbena novost s premiernimi in inkluzivnimi nastopi iz nabora domačih, lokalnih in tujih izvajalcev, temveč prava glasbena eksplozija na odprtem odru in drugih manjših prizoriščih v KC Pekarna. Z namenom preseganja cone udobja, s prevzemanjem družbene odgovornosti, z emancipacijo ter jasno in glasno artikulacijo.

S festivalom hočemo dokazati, da se KC Pekarna še naprej razvija, da je še vedno živahen otok alternativne kulture, ki ponuja mladostnikom in marginalnim skupinam možnost za kultiviranje in razvoj svojih potencialov, ki jih drugače, v potrošniško naravnani družbi, ne bi mogli.

MI SMO TU IN VEDNO BOMO! ZA PEKARNO SE GRE!

 

KAJ PA KORONA?

Iz preteklega leta smo se zagotovo naučili, da ni mogoče ničesar načrtovati in trditi z gotovostjo. Izvedba Festivala KC Pekarna je odvisna od epidemiološkega stanja v državi, zato bomo pozorno spremljali poročila in priporočila stroke. Skrb za zdravje naših obiskovalcev in izvajalcev na prvem mestu. V skladu z opozorili in ukrepi bomo program prilagajali, v primeru ponovnih prepovedi zbiranja ali drugih strogih ukrepov za zajezitev širjenja Covid-19 bomo celoten festival prestavili na septembrski termin, ki bo od 1. do 4. 9. V kolikor se razmere do takrat ne bodo izboljšale, bo celoten festival prestavljen na drugo leto. Vse aktualne informacije bomo sproti objavljali na družabnih omrežjih in na spletnih straneh organizatorjev festivala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dogajanje bo prisotno v celotnem kompleksu KC Pekarne in bo razdeljeno na dnevni in večerni del. Aktivnosti se bodo izvajale sočasno, na dvorišču in v klubskih prostorih. Vstopnina bo enotna.

 

DNEVNI DEL:

Delavnice in DJ poslušalnice. Več podrobnosti kmalu ...

 

VEČERNI DEL:

⭐ GLAVNI ODER NA DVORIŠČU (18. in 19. 6.):
- Happy Ol' McWeasel
- Alo!Stari
- Haiku Garden
- N'Toko
+ mnogi drugi

MC PEKARNA (16.–19. 6.):
Več podrobnosti kmalu ...

GUSTAF (16.–19. 6.):
Več podrobnosti kmalu ...

HLADILNICA (16.–19. 6.):
Premierna otvoritev novih prostorov v Hladilnici. Več podrobnosti kmalu ...

PEKARNA MINI PARK (16.–19. 6.):
Več podrobnosti kmalu …

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FESTIVAL KC PEKARNA
KC PEKARNA (Ob železnici 16, 2000 Maribor)
16.–19. 6. 2021 (1.–4. 9. v primeru ukrepov zoper Covid-19 ali slabega vremena)

Vstopnina: TBA

 

Glavni organizatorji Festivala KC Pekarna so: AGD Gustaf, IndiJanez, MKC Maribor, KD Brutal Partysan, KUD Solar Pulse Music, KUD A Cure for Happiness, Pekarna Magdalenske mreže, Defenders of Metal.

Kontaktna oseba:
Darjan Lorenčič
041 826 878


slika


Lokacija
Kompleks Pekarna, Maribor
Organizator
AGD Gustaf, IndiJanez, MKC Maribor, KD Brutal Partysan, KUD Solar Pulse Music, KUD A Cure for Happiness, Pekarna Magdalenske mreže, Defenders of Metal
Ostali dogodkiVsi
Razstave in ostalo
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene