MATTER + warm-up: YNGFirefly

Podrobnosti

 • sobota, 04 junij, 2022
 • | 21:00
 • MC Pekarna
 • Vstopnina:

  Early bird predprodaja: RAZPRODANO
  Redna predprodaja ali na dan s predhodno rezervacijo: 10€
  Na dan koncerta: 12€

  Vstopnice so naprodaj pri šanku kluba vsak dan od 18. do 22. ure, razen ob nedeljah in praznikih.

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sobota, 04 junij, 2022
 • Ura:

  21:00
 • lokacija:

  MC Pekarna

"Early bird" vstopnice so razprodane, še zmeraj pa jih lahko rezervirate ali kupite po predprodajni ceni.

Matter

 

Matter je hip-hop in rap skupina iz Kamnika, ki deluje od leta 2015. Sestavljajo jo Dario Nožić Serini - Dacho, Luka Lah - Levanael in Matej Tunja - Tunja. Prvi koncert je imela skupina v začetku leta 2015, z aktivnim koncertiranjem pa je kmalu postala ena od najbolj priljubljenih izvajalcev hip-hop glasbe v Sloveniji.


Pa vendar bi samo hip-hop, rap ali trap bile preozke oznake za zasedbo, ki se je kalila na elektronskih ritmih – sami prej privoljujejo v oznako mrki flow in še bolj techno punk. Skupina navdiha sicer ne črpa iz zgodnje hip hop glasbe, temveč iz punka, surrealističnih del Alberta Camusa in filmov režiserjev, kot so Jim Jarmusch, Wes Anderson in Terry Gilliam.
Skupina je že v času izdaje prvega albuma postala osrednja tema številnih razprav, spletnih »memejev« in celo grafitov: njihova besedila, o katerih je bilo na primer zapisano, da so »nesmiselni verzi« in »abstraktni nonsens, ki spominja na kakšno ludistično pesem«, so odmevna predvsem pri mladih oboževalcih, spremlja pa jih izčiščen trap zvok, ki je edinstven za slovensko sceno.


V MC-ju bodo fantje predstavili tudi svoj zadnji album, Haos. Čeprav Haos sčasoma postaja ponarodel termin, pravzaprav izhaja iz stare avtohtone matterinščine. Je ena od pogosteje uporabljenih izrazov v besednjaku matternega jezika, a njegov pomen se izkristalizira šele takrat, ko je postavljen v pravi kontekst. Haos je namreč izrazito dvoumna beseda, ki opisuje nekaj intenzivnega ali nenavadnega – bodisi v negativnem bodisi v pozitivnem smislu –, je torej dvoživka, amphibios.


Album Haos se poglablja v nemir slehernika, ki je po eni strani naklonjen kaotičnemu načinu življenja (chaos), po drugi strani pa stremi k varnosti, ki jo najde v strukturirani, domači coni udobja (house).


Haos je četrti samostojni album skupine Matter, zbirka petnajstih bangerjev visokega kalibra, ki se – za razliko od trilogije plošč, s katerimi se je Matter postavil na zemljevid – še zdaleč ne špara z intenziteto, agresijo in hrupom. Haos je skrbno organiziran kaos.


 

WARM-UP: YNGFirefly


Urban Senekovič, bolje znan pod imenom YNGFirefly, je producent hip hop glasbe iz Maribora. Na glasbeni sceni je bil prvič bolj opazen kot producent nekaterih pesmi na albumu Bratstvo in estradstvo raperja Mita iz leta 2017, ki je bil na koncu leta označen za enega najboljših domačih albumov.
Trenutno veliko sodeluje z uveljavljenimi imeni slovenskega hip-hopa, decembra 2020 pa je pri Beton Records izdal svoj solo prvenec. Tako tudi sam skrbi, da hip-hop v Sloveniji živi naprej. Njegova glasba odraža duh sedanjega časa in hkrati veliko spoštovanje do klasičnih glasbenih mojstrov.

 


Dejavnosti Društva IndiJanez podpirata Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za mladino.

Dogodek poteka v okviru projekta POEZIJA V ŽIVI GLASBI, koncertnega cikla, ki združuje elemente žive glasbe in lirične umetnosti. Koncertne liste z dogodkov dopolnjujejo podnaslovljeni videoposnetki pesmi, dostopni na spletu. Gre za nov način posredovanja glasbe, ki liričnosti pesmi ne postavlja le za enakovredno live doživetju, ampak jo obravnava kot enega njegovih ključnih elementov. Rezultat tega pristopa je koncert kot zaokroženi, večdimenzionalni dogodek, ki je dostopen različnim skupinam poslušalcev. 

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slikaslika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
Lokacija
MC Pekarna
Organizator
MC Pekarna
Vstopnina

Early bird predprodaja: RAZPRODANO
Redna predprodaja ali na dan s predhodno rezervacijo: 10€
Na dan koncerta: 12€

Vstopnice so naprodaj pri šanku kluba vsak dan od 18. do 22. ure, razen ob nedeljah in praznikih.

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene