Otvoritev cikla Luftamo: FLASTER

Podrobnosti

 • petek, 08 julij, 2022
 • | 20:30
 • Dvorišče KC Pekarna
 • Vstopnina:

  Vstop prost!

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 08 julij, 2022
 • Ura:

  20:30
 • lokacija:

  Dvorišče KC Pekarna

Ful je vroče, kaj če bi malo preluftali?

 

V petek, 8. 7., napovedujemo otvoritev poletnega koncertnega cikla LUFTAMO! Otvoritveni koncert bo odigral funk rock bend Flaster.

Skupino Flaster (po domače Flajšter) je leta 2017 ustanovil David Vezjak po več kot 35 letih igranja po različnih glasbenih zasedbah. Usmerili so se v mešanico rocka, funka in bluesa (s primesmi drugih zvrsti), ki jo odlikujeta odličen groove in preprostost, vendar nikakor ne plehkost komadov.

Marca 2018 so izdali svoj prvi album s preprostim naslovom Flaster, ki ga je izvrstno sproduciral Danilo Ženko. Posebnost plošče je, da je bila posneta v enem samem vikendu, brez nepotrebnih nasnemavanj in zaigrana v stilu “schweinchor” – se pravi, vsi hkrati. Kot se je to počelo včasih. S tem poslušalec dobi neke vrste garancijo, da bo tudi v živo slišal enako dinamično glasbo kot na posnetem mediju, da ne bo nič manjkalo.

V izogib virtuoznim solo izletom je Flaster poudarek dal celovitosti in skupnemu dihanju, da poslušalec povsem nenamerno začne tapkati z nogo ob tla. Besedila so všečna, humorna in poslušalcu blizu. Torej srčna, na momente opisujejo tudi socialno stanje.

Flaster so: David Vezjak (kitara, vokal), Danilo Ženko (bas, vokal), Matjaž Lorber (bobni).

Pričetek koncerta je ob 20.30 uri, vstop je prost.

 


 

LUFTAMO je poletni cikel koncertov v Pekarni, zasnovan kot dopolnitev rednega koncertnega programa v klubu MC Pekarna. Gre za brezplačne open-air dogodke, ki se bodo vse do septembra odvijali večinoma ob petkih zvečer na dvorišču KC Pekarna, namenjeni pa so tako rednim obiskovalcem kot tudi širši javnosti.

Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom, ki temelji na kolažu glasbenih žanrov, poudarjamo raznolikost in dostopnost – tudi za ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Koncerti LUFTAMO tako niso premor od odlične glasbe, ampak zgolj prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.

Na našem poletnem odru bodo nastopili izvajalci iz različnih žanrov, ki nagovarjajo poslušalce iz vseh (glasbenih) smeri, hkrati pa bodo še naprej ohranjali avtentičnost in duh lokalne skupnosti.

Povejte naprej: ob petkih luftamo Pekarno!

V primeru slabega vremena se dogodki prestavijo v MC Pekarna. Za sprotne informacije spremljajte naše kanale in spletno stran kluba.

 


Otvoritev cikla LUFTAMO poteka ob podpori Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Dejavnosti Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Urad Republike Slovenije za mladino in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
Dvorišče KC Pekarna
Organizator
MC Pekarna, MKC Maribor
Vstopnina

Vstop prost!

Ostali dogodkiVsi
Razstave in ostalo
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene