Luftamo: KIKI + MASAŽ (Klubski maraton RŠ)

Podrobnosti

 • Friday, 12 August, 2022
 • | 20:30
 • Vstopnina:

  Vstop prost!

PODROBNOSTI

 • Datum:

  Friday, 12 August, 2022
 • Ura:

  20:30
 • lokacija:

  Dvorišče KC Pekarna

Tokrat nam pomaga luftati Radio Študent v okviru letošnjega Klubskega maratona, ki s koncertno turnejo po različnih prizoriščih po Sloveniji že dvaindvajsetič predstavlja izbrana vzhajajoča imena na slovenski alternativni sceni. V Pekarni bodo nastopili Masaž in Kiki.

 

O IZVAJALCIH

 

Kiki 

Kiki lahko opišemo kot čarovnico intimnih pripovedk. Glasbeni napoj melanholičnega popa in folka uročijo napevi za zaklinjanje resničnosti. Zavajajoče mehak vokal Laetitie Pohl razkrije temačnejše motive iz avtoričinega notranjega sveta in njena vsakodnevna srhljiva opažanja. Posledica čarovniškega izkustva pa vendarle ni obup, temveč vrsta malih katarz.
Kiki je Laetitia Pohl, ki jo spremljajo Jaka Florjančič, Nika Trdin in Gala Pregel.

 

Masaž

Masaž so popovci, ki jim brez indieja živeti ni. Štiričlanska zasedba ustvarja zvočne črvičke, lačne spevnih melodij. Čeprav se ti bliskovito zarijejo v misli, je življenje z njimi simbiotično, iz njega pa vznika pozornost vzbujajoč groove. Inovativno umerjeni v sredinske poslušalske frekvence spreobračajo staro šolo slovenskega mainstreama, a za kulturne ločnice jim ni preveč mar.

Masaž so Aleksander Cavazza (vokal, bas), Sinja Smokvina (klaviature, vokal), Maks Rozman (bobni) in Timotej Poznič (kitara).

 

 

KLUBSKI MARATON

 

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkopava in razkriva presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki v nadaljnjih letih v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je izjemno uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno.

Glavno poslanstvo Klubskega maratona sta pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovih kreativnih podvigov ter potencialov za nadaljnji glasbeni razvoj.

 


 

LUFTAMO je poletni cikel koncertov v Pekarni, zasnovan kot dopolnitev rednega koncertnega programa v klubu MC Pekarna. Gre za brezplačne open-air dogodke, ki se bodo vse do septembra odvijali večinoma ob petkih zvečer na dvorišču KC Pekarna, namenjeni pa so tako rednim obiskovalcem kot tudi širši javnosti.

Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom, ki temelji na kolažu glasbenih žanrov, poudarjamo raznolikost in dostopnost – tudi za ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Koncerti LUFTAMO tako niso premor od odlične glasbe, ampak zgolj prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.

Na našem poletnem odru bodo nastopili izvajalci iz različnih žanrov, ki nagovarjajo poslušalce iz vseh (glasbenih) smeri, hkrati pa bodo še naprej ohranjali avtentičnost in duh lokalne skupnosti.

Povejte naprej: ob petkih luftamo Pekarno!

V primeru slabega vremena se dogodki prestavijo v MC Pekarna. Za sprotne informacije spremljajte naše kanale in spletno stran kluba.

 


 

Dejavnosti Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Urad Republike Slovenije za mladino in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Lokacija
Dvorišče KC Pekarna
Organizator
MC Pekarna
Vstopnina

Vstop prost!

Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene