Tilen Pepevnik: slikarska razstava AZUL

Podrobnosti

 • Friday, 19 August, 2022
 • | 18:00
 • MC Pekarna

PODROBNOSTI

 • Datum:

  Friday, 19 August, 2022
 • Ura:

  18:00
 • lokacija:

  MC Pekarna

Tilen Pepevnik je vizualni umetnik, ki primarno ustvarja v tehniki akvarela. Vedute, arhitekturo in tihožitja v njegovih slikah spremljata dinamičen izraz in edinstven umetniški jezik, ki poudarjata kontrastnost in zgovornost te slikarske tehnike. 

Enako velja za razstavo AZUL, ki pomeni več kot le modro: njen koncept govori o miru in upanju za boljši jutri skozi tihožitje, mesto in vodo. 

V razstavišču MC-ja bodo od petka, 19. avgusta, do četrtka, 15. septembra, na ogled umetnikova izbrana dela. Tilen bo na dan otvoritve razstave za obiskovalce pripravil tudi demonstracijo slikanja, v okviru katere si boste lahko pobliže ogledali, kako akvarelna slika nastane oziroma kako izgleda njegov umetniški proces.

Razstavo si boste lahko ogledali vsak dan med obratovalnim časom kluba.

 

O AVTORJU:

 

Vizualni umetnik in akvarelist Tilen Pepevnik se z likovno umetnostjo ukvarja že od malih nog, zadnjih šest let pa je posvetil slikarski tehniki akvarela.

Njegov slikarski jezik temelji na tradicionalnem akvarelnem slikanju s sodobnim pridihom. Glavna inspiracija njegovih del so zgradbe, mesta in morja, lepoto pa najde tudi v tihožitjih, portretih in aktih.

Akvarel dojema kot "svobodno tehniko, kjer je nadzor popolnoma odveč, saj slikaš z obarvano vodo, med samim slikanjem pa kar hitro ugotoviš da je najbolje, če pustiš sliki, da se naslika sama." Prav ta edinstveni izraz bo v prihodnjih tednih na ogled v MC Pekarna.

https://www.artopolis.si/@tilen_pepevnik
https://www.instagram.com/black.as.your.soul/


slika


Lokacija
Lokacija
MC Pekarna
Organizator
MC Pekarna, Društvo IndiJanez
Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene