Koncert: ARKONA, DARKEST ERA, DALRIADA

Podrobnosti

 • torek, 02 oktober, 2012
 • | 20:00
 • Mc Pekarna, Maribor
 • Vstopnina: Z rezervacijo 10€, brez rezervacije 12€

PODROBNOSTI

 • Datum:

  torek, 02 oktober, 2012
 • Ura:

  20:00
 • lokacija:

  Mc Pekarna, Maribor

Arkona so od leta 2002 do danes postali prepoznavna skupina mednarodne pagan-metalske scene. To dokazujejo z odličnimi pesmimi na svojem novem albumu »Slovo«, v katerih je skupina ob pevki Mashi Scream spet presegla samo sebe v kompozicijskem in besedilnem vrhuncu ustvarjanja. Metalska podlaga z eksplozivnimi ritmi, z bobnarskimi prehodi z dvojnim pedalom ter udarnimi refreni se dopolnjuje s številnimi, za Arkono značilnimi detajli – folklorne melodije, večglasno petje in zborovski prehodi, čisti vokal in growl-anje, orkestrski vložki in avtentični instrumenti kot npr. violine, flavte itd. Vse to označuje album »Slovo«, poln epskih, baladnih, udarnih in folklornih pesmi, ki jih Masha poje izključno v ruščini, kar jim daje trd in hkrati melanholičen pridih. »Slovo« je album, ki bo Arkoni na bojnem polju pagan-metalske scene spet  priboril zmago.

 

Rusko skupino Arkona sta leta 2002 ustanovila pevka Maria »Masha Scream« Arhipova in Alexander »Warlock« Korolyov z namenon, da bi sledila čisto svoji filozofiji in ljubezni do glasbe. Njihove prve kompozicije so izhajale iz poganske ljudske glasbe, besedila pa so obravnavala skoraj pozabljene legende in zgodovino Rusije.

Leta 2004 je skupina izdala prvenec z naslovom »Vozrozhdenie (Preporod)«, za katerega je celotno glasbo in aranžmaje napisala Maria, album pa je kmalu postal eden izmed naujspešnejših slovanskih pagan metalskih albumov vseh časov. Istega leta je sledil album »Lepta (Davek)«, ki je pokazal temnejšo in mračnejšo stran skupine.

Po tem albumu je Arkona postala prepoznavna skupina, s prvotnimi in od takrat tudi stalnimi člani: Maria »Masha Scream« Arhipova (vokal), Sergey »Lazar« (kitara), Ruslan »Knyaz'« (bas kitara) in Vlad »Artist« (bobni).

Neustavljiv ogenj ustvarjanja žene Mario, da neumorno piše nove pesmi. Leta 2005 so Arkona izdali tretji album »Vo Slavu Velikim (V slavo velikim)«. Sprejeli so pomembno odločitev, da ne bodo več uporabljali synthesizerja, ampak izključno avtentične ljudske instrumente in tako so s skupino sodelovali številni slavni glasbeniki kot npr. Vladimir Cherepovskiy (Mervent, ex- Voinstvo Sidov, Veter Vody, Trio Mario) ter člani skupin Svarga in Alkonost.

Leta 2008 so se na Festivalu Ragnarök predstavili z novim, četrtim albumom, nadaljevali s 30 dnevno turnejo po Evropi in jo uspešno zaključili z nastopom na Brutal Assault Festivalu.

Sledila sta albuma »Goi, Rode, Goi« in »Noch Velesova« ter nastop na Winternoise Festivalu. Pri nastajanju albuma »Goi, Rode, Goi« je sodelovalo preko 40 glasbenikov, skupina pa je sodelovala tudi z zborom in z godalnim kvintetom.

 

Arkona so:

Masha "Scream" - voice

Sergey "Lazar" - guitar

Ruslan "Knyaz" - bass

Vlad "Artist" - drums

 

Uradna internetna stran: http://www.arkona-russia.com/

Myspace: http://www.myspace.com/arkonarussia

Facebook: http://www.facebook.com/arkonarussia

 

>> Rezervacije <<: www.sindian-underground.com/tickets

Facebook event: http://www.facebook.com/events/457775797600388/

 

DARKEST ERA

Darkest Era so pod tem imenom začeli nastopati leta 2007, pred tem so dve leti nastopali pod imenom Nemesis. Najprej so iskali navdih v začetkih skupin Iron Maiden in Thin Lizzy ter v irski ljudski glasbi ter sami ustvarjali surovo, energično glasbo z dvovratno kitaro. Tako so se s svojim ustvarjanjem začeli uveljavljati v evropski metalski underground sceni. Ustvarjati so začeli bolj doom, black in pagan metal, pesmi so postajale temačnejše in bolj epske. Leta 2009 so z velikim uspehom nastopili na številnih evropskih festivalih: »Fist Held High« v Nemčiji, »Up the Hammers« v Grčiji ter »Made in Hell« v Italiji. Leta 2010 so v samozaložbi izdali digitalni album »The Oak Sessions« s tremi pesmimi. Istega leta so podpisali pogodbo z Metal Blade Records ter posneli prvenec »The Last Caress Of Light« – osem temačnih, viharnih, epskih keltskih metalskih pesmi s producentom Chrisom Fieldingom. S svojim intenzivnim, divjim in privlačnim nastopom v živo ter s svojim izvirnim zvokom se na svetovnih odrih predstavljajo z epsko-keltskim metalom.

 

Official Web Site: http://www.darkestera.com/

 

 

DALRIADA

Korenine banda segajo v leto 1998. Takrat so se poimenovali Echo of Dalriada, vendar so leta 2006 ime skrajšali samo v Dalriada.

Dalriada (tudi Dál Riata) je bilo galsko kraljestvo na zahodni obali Škotske ter nekaj zemlje na severni obali Irske. V poznem 6. in zgodnjem 7. stoletju je kraljevina vključevala ozemlja današnjega škotskega Argyll, Bute in Lochaber ter deželo Antrim na Irski.

Naslovi njihovih albumov so starodavna madžarska imena mesecev. "Fergeteg" je januar, "Jégbontó" je februar, "Kikelet" je marec, "Szelek" je april, "Ígéret" je maj, "Napisten" je Junij, "Áldás" je julij, "Új Kenyér" je avgust, "Őszelő" je september, "Magvető" je oktober, "Enyészet" je november, "Álom" je december. Album Arany je poseben, kajti vsebuje poezijo János-a Arany-a.

 

Official Web Site: http://www.dalriada.hu/


slika


Organizator
Sindian Underground
Vstopnina
Z rezervacijo 10€, brez rezervacije 12€
Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene