Predstavitveni koncert KUD Coda & koncert SOUNDTOPIA (Slo)

Podrobnosti

 • petek, 05 oktober, 2012
 • | 20:30
 • Mc Pekarna, Maribor
 • Vstopnina: Vstop prost!

PODROBNOSTI

 • Datum:

  petek, 05 oktober, 2012
 • Ura:

  20:30
 • lokacija:

  Mc Pekarna, Maribor

Codovci so že pričeli s novo sezono glasbenih delavnic, seveda pa ne bi bilo pravega začetka brez koncerta v domači bazi, Klubu MC.
Glasbena šola KUD Coda se po uspešni lanski sezoni, ko so med drugim organizirali odmeven koncert na strehi mariborskega filofaxa, vrača v Klub MC, da pokaže prav tisto, kar jih najbolj krasi – ideja, da mora učenje glasbe vsebovati tudi povezovanje vrstnikov in somišljenikov, kar v končni fazi pripelje do pravega koncerta na pravem klubskem odru. In tako nam bodo učenci in mentorji KUD Coda predstavili del programa, ki so ga v lanski sezoni skupaj naštudirali in zvadili, ta pa sega od modernejšega, pa do malo starejšega rocka.
Coda na svojstven način prispeva k razvoju glasbene scene. Tako so že večkrat na koncerte povabili lokalne bende, katerih člani so povezani z delovanjem Code. Tokrat bodo po Codinem koncertu nastopili funk/rock/alternativci Soundtopia.
http://www.kud-coda.org
https://www.facebook.com/kudcoda

 


Soundtopia (SLO) – funk/rock/alternative
Simon Stoleski (vokal), Tin Vele (kitara), Aljoša Beber (bas) in Leon Stoilković (bobni)
Skupina je osnovala okoli ene ideje – ustvarjanja brutalno energičnega funk/rocka, skozi leta skupnega ustvarjanja pa so pričeli iskati tudi svoj, bolj alternativen sound. O svojem stilu pravijo, da iščejo tisto smer, ki jim bo omogočala največjo svobodo v igranju, kar bo najbrž zaznamovalo tudi zvok na debitantskem albumu, katerega začetek snemanja jih čaka še to leto.
Bend je s svojo kreativnostjo in, vsaj za domačo sceno, netipičnim žanrom hitro prerasel srednješolske okvire, v katerih je nastal. Tako so mariborčani zaokrožili že po praktično vseh lokalnih koncertnih prostorih, nezanemarljiv pa je podatek, da so dvakrat nastopili tudi na odrih v okviru Evropske prestolnice kulture.
V letošnjem letu so zmagali na izboru za Rock Otočec. To jim ni omogočilo samo nastopa na glavnem odru tega festivala, ampak jim je odprlo dodatne poti za festivalsko udejstvovanje po vsej Sloveniji (O.F.A.K., Anin Roll...).
To bo eden od zadnjih koncertov, preden se fantje zaprejo v studio. Zato ga ni vredno zamuditi!
http://facebook.com/soundtopiaofficial

Utrinki iz dogodka

Galerija slik

slika


Utrinki iz dogodka
Galerija slik
Organizator
KUD Coda
Vstopnina
Vstop prost!
Ostali dogodkiVsi
Zadnje objaveVse
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene